Маслото от Гроздови Семки се бори с Раковите Клетки в напреднал стадий по-добре от Химиотерапията

биоактивните вещества в гроздовите семки

Известно е, че химиотерапията оказва все по малък ефект върху рака в напреднал стадий - колкото по-напреднал е той, толкова по-слаба е ефективността на химиотерапията. Едно скорошно проучване обаче показва, че тъкмо обратното важи за екстракта от гроздови семки: той действа най-силно върху онкологични заболявания в напреднал стадий.

Освен това, според проучването маслото от гроздови семки работи за унищожаването на точно онези ракови клетки, които вече са станали неподатливи на химиотерапия и не уврежда здравите клетки.

Екипът провел тестовете с рак на дебелото черво твърди, че описаното горе действие може да се осъществи във всички стадии на заболяването.

Обикновено, за да се овладее рака в IV стадий са необходими повече и по-големи лекарства отколкото за третирането му във II стадий, но в случая с лечението с екстракт от гроздови семки е точно обратното. Ето какво казва по въпроса Моли Дери, докторант в лабораторията на University of Colorado:

За да се контролира растежа на клетките и да се унищожат 50% от клетките в IV стадий е необходима по-малко от половината концентрация от тази, която се използва за постигане на същия ефект върху раковите клетки във II стадий. Клетките на рака на дебелото черво могат да имат повече от 11 000 генетични мутации - вариращи в зависимост от ДНК -то на здравите клетки. Традиционната химиотерапия може да се прилага върху определена мутация, но с прогресирането на болестта се увеличава и броят на различните мутации. Точно тези промени са една от причините за това раковите клетки да станат резистентни към химиотерапията. За разлика от нея обаче, биоактивните вещества в екстракта от гроздови семки могат да се борят с повече на брой мутации. Съответно, ефикасността на екстракта нараства с увеличаването на броя на мутациите.

Проучването, за което става въпрос, е проведено в Онкологичния център на Колорадския университет и резултатите от него са публикувани в списанието “Cancer Letters”. За тестовете са използвани не живи хора, а клетъчни култури от проби с карцинома на дебелото черво, а точно за тях жадува съвременната медицина.

Съществуват сведения от предишни проучвания, според които маслото от гроздови семки може да унищожи раковите клетки, но точно това изследване всъщност намира начин за прилагане на ефекта му на практика.

Учените считат, че екстрактът от гроздови семки причинява оксидативен стрес, което води до програмирана клетъчна смърт, известна също катоапоптоза .

По думите на Моли Дери:

От предишни проучвания беше ясно, че биоактивните вещества в гроздовите семки на селективен принцип се борят с множество различни типове ракови клетки. Последното такова изследване обяснява как повечето мутации, които допринасят за метастазите на рака на дебелото черво и водят дорезистентност на раковите клетки към традиционните методи на терапия, правят тези клетки особено податливи на лечение с екстракт от гроздови семки.
Ресвератролът, който е активното вещество в семките и люспата на гроздето, има множество полезни ефекти върху тялото на човек - той помага за укрепването на нервите, хрущяла и гръбнака.

Как още действа ресвератролът :

- Инхибира пролиферацията на раковите клетки на панкреаса
- Усилва имунитета на организма срещу няколко вида вируси, въпреки че целият процес все още не е научно установен. Той е ефективен при лечение на херпес симплекс тип 1, варицела, човешки цитомегаловирус , Вирус на Епщайн -Бар и ентеровирус тип 71
- Инхибира растежа на раковите клетки на дебелото черво
- Лекува упорити гъбични инфекции
- Предпазва от Алцхаймер
- Действа благотворно на сърдечносъдовата система

Няколко скорошни проучвания също потвърдиха лечебната сила на маслото от гроздови семки. Друг един лабораторен експеримент относно качествата на екстракта, проведено от Университета в Кентъки установи, че маслото от горздови семки води до унищожението на 76% от раковите клетки налевкемията за 24 часа.

Въпросният тест е публикуван в журнала на Американската онкологична асоциация и според резултатите от него екстрактът от гроздови семки стимулира разрушаването на клетките на левкемията заедно с протеина познат като JNK, който отговаря за унищожаването на раковите клетки.

Ако мислите, че съвременните методи са по-ефективни и по-надеждни, може би е добре да преосмислите позицията си. Всички ние имаме шанса да направим правилния избор, когато се касае до здравето ни.

Макар че много растения са доказали своята ефективност в лечението на различни заболявания, световната медицина все още не е създала продукт от масло от гроздови семки.

По време на обработката и екстракцията гроздовите семки биха изгубили способността да си взаимодействат с други съставки, а именно това взаимодействие между отделните елементи е от ключово значение, тъй като посредством него се усилва благотворното въздействие и се редуцират нежеланите ефекти, произвеждани от всеки отделен компонент.

Следователно добре е да използваме целият плод или дадена част от него. Проучванията, които доказват свойствата на дадено вещество, потвърждават, че природата наистина има лековита сила, защото всичко около нас има своето предназначение и полза.

Източник
Превод: Александра Николаева | Природолечение.com

Може да ви хареса също:

0 comments