Как Лесно да Направите Своя Собствена Алкална Вода

Лимони и Хималайска Сол

Дали бутилираната вода е единственият начин да утолите жаждата си? Закупуването на бутилка с вода е лесно, но какво ще кажете за всички химикали, които се озовават в тялото ви?

Водата поддържа телата ни хидратирани и работещи. Телата ни са 70-80 процента вода, което означава, че ни трябва много вода, за да останем живи.

Вие лесно можете да вземете една бутилка с вода по време на път и да я пийнете по път за работа. Но, химикалите намерени в бутилираната и чешмяна вода вредят на вашето здраве.

Алкалната вода хидратира тялото ви и осигурява широк спектър от ползи за здравето, включително:

1. Aнтиоксидантни свойства

Алкалната вода има силни антиоксидантни свойства, които се борят със свободните радикали и предотвратяват преждевременното стареене и други здравословни проблеми. Някои експерти смятат, че алкалната вода може да предотврати рак.

2. Почистващи характеристики

Алкалната вода прочиства органите, особено дебелото черво. Когато дебелото черво е заредено с токсични натрупвания, те стават отровни за вашето тяло и пиенето на алкална вода е най-добрият начин да ги отмиете. Поддържайте дебелото си черво чисто и без токсини, за да намалите шансовете за получаване на стомашни вируси, грип, простуда и други общи заболявания.

3. Външния вид

Тази вода подмладява и хидратира кожата. Тя помага за възстановяването на тъканите и подобрява еластичността на кожата. Алкалната вода стимулира загубата на тегло, защото тя помага за разрушаването на мастните киселини в тялото.

Алкалната вода осигурява много предимства, но закупуването и е доста скъпо. Направете своя собствена алкална вода, вместо да я купувате. Ето една проста рецепта, и всичко, което трябва да направите е да следвате тези инструкции:

Съставки:

  • Съд с филтрирана вода
  • 2 лимона (органични по възможност)
  • 2 супени лъжици розова хималайска сол

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете лимоните и ги добавете в съда с вода. Не ги стискайте!
  2. Добавете 2 супени лъжици хималайска сол.
  3. Сместа се оставя една нощ при стайна температура.
  4. Вашата алкална вода е готова за употреба!

Източник

Превод: Димитър Кирилов | Природолечение.com

Може да ви хареса също:

0 comments