Защо трябва да Ходите, а не да Бягате

Защо Ходенето е по-полезно от Бягането

Налице е общо мислене, че кардиото е по-добър начин за намаляване на теглото, отколкото ходенето. В тази статия ще ви представим причините, поради които ходенето е по-ефективен метод за загуба на килограми, отколкото бягането.

1. Докато правите кардио, изгаряте мускули и мастни калории. Докато тичате, тялото не е в състояние да изгори калориите, които трябва да бъдат изгорени. Вместо това, мускулната маса се намалява. Това не е във ваша полза, тъй като мускулите изгарят повече калории.

2. Когато правите кардио упражнения се увеличава производството на кортизол - хормон на стреса, което води до по-голямо желание от храна. Това се случва, защото има нужда от свръхкомпенсация на изгорените калории.

В крайна сметка ще консумирате дори повече калории, отколкото сте загубили. Вие ставате устойчиви на лептин, ако правите прекомерна кардио ренировка. Това състояние е същото като недоспиването, причинено от хормони.

По този начин тялото ви не може да осъзнае дали е сито. В крайна сметка ще почувствате глад или дори ще развиете инсулинова резистентност поради големите количества кортизол. Резултатът отново ще бъде - наддаване на тегло.

Правенето на кардио упражнения може да повлияе негативно на нормалната функция на щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза произвежда хормон Т4 за нормален метаболизъм. Този хормон се трансформира в хормон Т3, за да помогне на метаболизма.

Когато произвежда твърде много кортизол, щитовидната жлеза не е в състояние да създаде Т4. Резултатът е дисфункционален метаболизъм, по-ниско ниво на енергия и по-нисък капацитет за изгаряне на мазнини.

3. Хората с наднормено тегло могат да изпитат отрицателно влияние от бягането, особено на коленете, както и по другите стави.

Като цяло кардиото може да бъде причина за намаляване на мускулната маса, дисбаланс на хормоните и не толкова бърз метаболизъм. Всичко това може да доведе до наддаване на тегло и както беше споменато по-горе, може да повлияе негативно на коленете на хората с наднормено тегло.

Ходенето се счита за много по-здравословно, въпреки че няма същите ефекти при изгарянето на калории каквото има бягането, то ходенето понижава кортизола.

Ходенето не води до желание за храна и усещане за глад, както при бягането. Освен това създава допамин и серотонин, които стимулират усещането за мотивация и щастие.

Така че, съветваме ви да ходите колкото можете повече. Прекарвайте от 30 до 60 минути в ходене, три пъти седмично. Постепенно го правете шест пъти седмично. Вместо да правите кардио упражнения, ходете пеша, тъй като това ще облекчи стреса, който изпитвате ежедневно.

Ако мечтаете да имате привлекателно изглеждащо тяло, правете упражнения за метаболитна резистентност. 20 до 30 минути упражнения ще са достатъчни. Комбинирайте това с подходяща диета и забравете да тичате.

Източник
Превод: Димитър Кирилов | Природолечение.com


Може да ви хареса също:

0 comments