Лютата Чушка или Червения Пипер Унищожава Раковите Клетки

унищожава раковите клетки, спира сърдечните атаки и възстановява червата

Домакинската подправка, която унищожава раковите клетки, спира сърдечните атаки и възстановява червата.

Домашни Средства за Защита!

Една от най-популярните и често използвана подправка е лютата чушка или червения пипер („capsicum annum“).

Поради забележителните си здравословни свойства, тя е една от най-ценените подправки досега. Затова д-р Ричард Шулце съветва: „Ако в живота си овладеете само една билка, овладейте червения пипер. Той е по-мощен от всеки друг. "

Тази обичайна домашна подправка, често се е използва като лекарство през цялата ни история.
Хората са го използвали повече от 2 хилядолетия (2000 години), за лечение на множество различни сърдечни състояния, включително висок холестерол в кръвта, гадене, подагра, метеоризъм, треска, киселини, парализа, тремор, болки в гърлото, разстроен стомах, диспепсия, хемороиди и др. менорагия при жените, дифтерия и много други.

Освен това, червения пипер се използва за детоксикация на организма, тъй като неутрализира киселинността и регулира циркулацията. От векове билкарите често го използвали за спиране на кървенето и стерилизиране на рани.

Тази невероятна подправка има изключително силни и мощни свойства, които могат да осигурят широк спектър от ползи за нашето здраве. Едни от най-важните са неговите компоненти, които убиват раковите клетки, предотвратяват сърдечните атаки и възстановяват червата.

Най-новите изследвания показват, че тази благоприятна способност на подправката идва от съдържанието й, богато на хранителни вещества, включително флавоноиди, които я правят мощен антиоксидант. А именно, той е изобилен и от калций, калий, витамини A, C, B комплекс, манган. Също така, полезните му ефекти при алтернативните лечения на рак са доказани.

спира сърдечните атаки и възстановява червата

Ако дори сте опитвали да ядете пресен лют пипер, тогава знаете, че горещият му аромат ви кара да се изпотите и изчиства синусите. Освен това яденето на гореща храна, която включва тази подправка, затопля организма и изчиства дихателните пътища от слуз.

Тази подправка повишава телесната температура, тъй като задейства циркулацията и притока на кръв към кожата. Този вид билки и подправки, които стимулират потта, тоест, които съдържат диафоретични (пот-стимулиращи) свойства, могат да бъдат от голяма полза, ако имате температура, настинка или синузит.

Също така, изследванията показват, че тази подправка може натурално да потисне апетита, което означава, че може да бъде идеалното средство, което да ви помогне в случай на лечение за отслабване и затлъстяване.

За да се отървете от глисти и паразити от тялото си, трябва да добавите четвърт чаена лъжичка от тази подправка в чаша вода или сок, разбъркайте добре и го изпийте.

Червения пипер може да има невероятен ефект за предотвратяване на сърдечни пристъпи, затова е препоръчително да носите малък разтвор от червен пипер в своята аптечка.

Д-р Джон Р. Кристофър разкри:
За 35 години практика и работа с хората и преподаване, никога не съм загубил пациент в домашни условия със сърдечен инфаркт и причината е, когато вляза (ако все още дишат), им наливам чаша кайен чай (чаена лъжичка червен пипер в чаша гореща вода) и след минути те са нагоре и наоколо.

Освен това, проучване, проведено в Медицинския университет в Питсбърг през 2004 г., от д-р Санджай К. Сривастава и нейния екип, активната съставка в червения пипер, наречена капсаицин, може потенциално да инхибира рака, тъй като причинява програмирана клетъчна смърт до ракови клетки при хората и не засяга здравите клетки.

Освен това Ройтерс публикува проучване на 16 март 2006 г., наречено „Лютият пипер убива клетките на рака на простатата“. В проучването беше разкрито, че д-р Сорен Леман от Медицински център „Кедърс-Синай“ и Медицинското училище на UCLA потвърдиха интензивното антипролиферативно въздействие на активната съставка капсаицин върху човешките ракови клетки на простатата.

Друго проучване също даде подобни резултати. А именно учените инжектираха раковите клетки на простатата в живи мишки, за да ги подлагат на апоптоза. Този процес включва смъртта на клетките като обичайна и контролирана съставка на растежа или развитието на организма. Изследователите също откриха че капсаицин, може да стимулира убиването раковите клетки на простатата.

В заключение, няма съмнение, че тази невероятна подправка може да осигури невероятни ефекти за вашето здраве. Затова я използвайте винаги, когато е възможно!


за www.ПриродоЛечение.com - С*П | Природолечение.comМоже да ви хареса също:

0 comments